top of page
Фото автораbiblumsf

День захисників і захисниць України



1 жовтня в Україні відзначають  День захисників і захисниць України.


У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України незалежно від службового становища та статі.

На цю ж дату також припадають такі значущі для України свята, як День українського козацтва,  Покрови Пресвятої Богородиці.  Усі ці три свята тісно між собою пов’язані. 


Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України у війні з російським агресором.


Для козаків свято Покрови було найбільшим значущим святом, вони вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Покрова – традиційне свято українського війська з найдавніших часів. На Запорозькій Січі впродовж кількох століть діяла Церква Покрови Пресвятої Богородиці. Саме на свято Покрови козаки проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. 


Історія українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво виступало справжнім захисником рідної землі, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій України. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження України. Й нині сотні тисяч нащадків козаків розвивають кращі традиції своїх предків, котрі є для них взірцем доблесті, шляхетності, відданості Вітчизні. 


 В житті часто спостерігаємо, як сьогодення перекликається зі старовиною, адже ми повинні бути гідними спадкоємцями духовних цінностей і продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.     Саме тому День захисника  і захисниць України ми відзначаємо 1 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз. Попри зміну часів і політичних систем, цей день асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.


Ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників і захисниць нашої Вітчизни : тих, хто захищав та захищає нині Україну та її територіальну цілісність під час кривавих боїв. Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я, перемог,  щастя і нарешті мирного неба!

4 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comentarios


bottom of page